— woensdag 27 oktober 2010, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Nederland tegen three-strikes-model

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken voelt niets voor het Franse 'three-strikes-model' op internet. Dat systeem houdt in dat wie driemaal wordt beschuldigd van het verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal en/of illegaal downloaden van dergelijke bestanden, van internet wordt afgesloten. Nederland zal dit model niet steunen. Dat zei de minister dinsdag tijdens zijn eerste overleg in de Tweede Kamer, dat ging over de komende EU-top in Brussel. D66 had er op aangedrongen dat Nederland afstand van de Fransen zou nemen. Vrijdag 29 oktober vindt de presentatie van de Frans-Nederlandse gedragscode voor vrijheid van meningsuiting op internet plaats. Rosenthal laat deze conferentie aan zich voorbijgaan omdat het karakter ervan is veranderd. De Franse president Nicolas Sarkozy is van plan op de conferentie zijn strenge internetregels te promoten. Meer bij Tweakers / D66 / BOF

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.