banner anp

— dinsdag 13 april 2010, 09:00

Roddelblad grijpt naast Pulitzer

Het Amerikaanse roddelblad The National Enquirer, dat twee jaar onderzoek deed naar een vermeende (en naar later bleek terecht vermoedde) affaire van presidentskandidaat John Edwards, heeft geen Pulitzerprijs in de wacht gesleept. De hoofdredactie had hun artikelenreeks ingestuurd voor de categorie Onderzoeksjournalistiek en Nationale Nieuwsverslaggeving. Het roddelblad bracht onder meer aan het licht dat Edwards een affaire had toen zijn vrouw herstellende was van borstkanker en dat hij een kind had verwekt bij zijn minnares. Edwards trok zich na de schandalen terug uit de presidentsrace. Het was de eerste keer dat een roddelblad instuurde voor de journalistieke prijs. Volgens de redactie voldeed het onderzoek aan alle vakregels. De prijs ging echter naar respectievelijk Philadelphia Daily News voor een reportage over een geheime narcoticabrigade van de politie. De New York Times won met een artikel over gevaren van gebruik van mobieltjes tijdens autorijden. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.