persveilig seminar

— donderdag 25 november 2010, 11:29

Chesal en Dohmen winnen De Loep 2010

Laatste wijziging: 25 november 2010, 12:30

Tijdens het jaarcongres van de VVOJ is ook De Loep 2010 uitgereikt. De prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen gaat dit jaar naar Radio Nederland Wereldomroep-journalist Robert Chesal en Joep Dohmen van NRC Handelsblad voor hun serie verhalen over seksueel misbruik binnnen de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. De loep voor de beste audiovisuele productie is gegaan naar Vieze ziekenhuizen van Ton van der Ham, Anique van de Bosch en Manon Blaas van Zembla. De aanmoedigingsprijs was voor Mathias Bienstman en Berber Verpoest (MO*) voor hun productie Reynders spot met het parlement. De winnaars van De Loep voor de tekstuele en audiovisuele producties ontvingen 1.500 euro, een oorkonde en een gegraveerde ‘onderzoeksloep’. De winnaar van de aanmoedigingsprijs ontving een oorkonde en een geldprijs van 750 euro.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.