NVJ compleet lid

— donderdag 2 april 2015, 13:55 | 0 reacties, praat mee

Ridderorde voor hoofdredacteur Focus

Ridderorde voor hoofdredacteur Focus

Dirk van der Spek, uitgever en hoofdredacteur van het fotomagazine Focus, heeft een eervolle onderscheiding gekregen: Ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij krijgt de Ridderorde voor zijn ruim dertig jarige inzet fotografie te promoten. Laatste wijziging: 2 april 2015, 14:32

Na de overname van Focus van Elsevier Bonaventura in 1985 werd er meteen beleving rond het blad gecreëerd door in de Amsterdamse Utrechtsestraat de Focus Gallery op te starten waarzeer talentvolle fotografen een podium kregen, vaak ook in combinatie met een boek. Van der Spek lanceerde daar bijvoorbeeld fotograaf Erwin Olaf in 1987 met zijn indrukwekkende serie levende schaakstukken in zwartwit, Chessmen.

Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds produceerde Focus een indrukwekkende reeks monografieën van de grootste Nederlandse fotografen, waarmee Focus ervoor zorgde dat deze voorgoed tot het cultureel erfgoed van Nederland bleven behoren.

Het was ook Dirk van der Spek die inzag dat zijn blad Focus onderdeel moest vormen voor een groter Europees verband en zo ontstond de European Imaging and Sound Association, een organisatie van vijftig vakbladen in Europa, die kennis uitwisselt en ieder jaar awards uitreikt aan de industrie wanneer een door hen ontwikkeld product voldoet aan hoge eisen van innovativiteit.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.