Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 2 april 2015, 13:55 | 0 reacties, praat mee

Ridderorde voor hoofdredacteur Focus

Dirk van der Spek, uitgever en hoofdredacteur van het fotomagazine Focus, heeft een eervolle onderscheiding gekregen: Ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij krijgt de Ridderorde voor zijn ruim dertig jarige inzet fotografie te promoten.

Na de overname van Focus van Elsevier Bonaventura in 1985 werd er meteen beleving rond het blad gecreëerd door in de Amsterdamse Utrechtsestraat de Focus Gallery op te starten waarzeer talentvolle fotografen een podium kregen, vaak ook in combinatie met een boek. Van der Spek lanceerde daar bijvoorbeeld fotograaf Erwin Olaf in 1987 met zijn indrukwekkende serie levende schaakstukken in zwartwit, Chessmen.

Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds produceerde Focus een indrukwekkende reeks monografieën van de grootste Nederlandse fotografen, waarmee Focus ervoor zorgde dat deze voorgoed tot het cultureel erfgoed van Nederland bleven behoren.

Het was ook Dirk van der Spek die inzag dat zijn blad Focus onderdeel moest vormen voor een groter Europees verband en zo ontstond de European Imaging and Sound Association, een organisatie van vijftig vakbladen in Europa, die kennis uitwisselt en ieder jaar awards uitreikt aan de industrie wanneer een door hen ontwikkeld product voldoet aan hoge eisen van innovativiteit.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.