— woensdag 12 maart 2014, 16:51

Paul Huf Award 2014 naar Amerikaan

De Amerikaanse fotograaf Daniel Gordon (1980) heeft woensdag de Paul Huf Award 2014 gewonnen. Dat maakte het Amsterdamse fotografiemuseum Foam bekend. Volgens de internationale jury was de keuze voor hem unaniem. "Zijn werk is gebaseerd op de klassieke genres van het stilleven en het portret die een belangrijke rol spelen in alle belangrijke stromingen van de moderne kunst. Gordon maakt deel uit van een generatie die gewend is beelden van het internet te gebruiken. Hij heeft een unieke manier om van gevonden beeld driedimensionale collages te maken, die hij vervolgens fotografeert", stelt de jury. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een tentoonstelling in Foam aan de Keizersgracht in Amsterdam. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Carrière

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.