mgm nvj maart

— vrijdag 20 september 2013, 09:28

Winnaar Photo Academy Award bekend

Godelieve Krekelberg heeft de Photo Academy Award 2013 gewonnen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de prijs dat iemand wint met een multimediaproductie. Volgens juryvoorzitter Lars Boering “een bewijs dat de fotografie zich meer en meer ontwikkelt in een richting waarin stills en bewegend beeld samenkomen en waar fotografen andere disciplines omarmen.” Godelieve laat in haar winnende werk ‘Sydney’ zien hoe zij te werk gaat als straatfotograaf. www.photoacademyaward.com/2013/godelieve-krekelberg. De jury noemt de productie “Een zeer geslaagde combinatie van contemporaine fotografie en multimedia. In een boeiende en geraffineerde presentatie wordt de kijker meegenomen in het keuzeproces dat zichtbaar wordt gemaakt in een dynamische film met ritme en een mooi tempo. Het op de achtergrond te horen geluid geeft het werk nog een extra laag. Het werk sluit aan bij de nieuwe generatie beeldmakers die cross-overs maakt en zich niet meer in één discipline laat vangen.” De eerste prijs bestaat uit een bedrag van 2.500 euro. Laatste wijziging: 20 september 2013, 11:30

In de overall competitie ging de tweede prijs naar Jan Rosseel, afkomstig van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag, en was de derde prijs voor Roy Soetekouw, afkomstig van de Fotoacademie in Amsterdam. Zij ontvangen respectievelijk 1.250 euro en 750 euro.

Het complete juryrapport en werk van alle winnaars en genomineerden is te vinden op www.photoacademyaward.com.

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.