— donderdag 14 juni 2012, 13:25

‘Reorganisatie Wegener noodzakelijk’

Om uitgeverij Wegener financieel gezond te houden is ingrijpen inderdaad nodig. Dat blijkt uit een analyse die in opdracht van de centrale ondernemingsraad van Wegener is gemaakt en waar de resultaten nog niet eerder bekend van waren. De vraag was of de aangekondigde reorganisatie noodzakelijk was. Volgens onderzoeker Wicher Smit moet er bij de weekkranten meteen wat gebeuren en kan er bij de dagbladen genuanceerder worden nagedacht over een reorganisatie. Hij benadrukte echter dat dit niet betekent dat er bij de dagbladen niets hoeft te gebeuren. Wegener maakte in februari bekend dat er tot 350 banen verloren gaan. De uitgever van regionale kranten moet tot 2014 50 miljoen euro besparen. De NVJ vroeg zich eerder al af of de kaasschaaf van 10 procent personeelsreductie wel de manier is waarop dat moet gebeuren en stelde een eigen onderzoek in naast het onderzoek van Smit. Meer bij de Unie

Bekijk meer van

Wegener

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.