Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 18 februari 2021, 11:03 | 0 reacties, praat mee

Remy Gieling stopt als hoofdredacteur bij MT/Sprout

© Jesaja Hizkia

Remy Gieling stopt na zes jaar als hoofdredacteur van zakelijk platform MT/Sprout. “Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren – met een sterk redactioneel team – gebouwd aan een merk waar ambitieuze ondernemers en leiderschapstalenten zich thuis voelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat een frisse blik deze mooie titel naar nieuwe hoogtes zal brengen”, laat hij weten op zijn LinkedIn pagina. Laatste wijziging: 18 februari 2021, 11:42

Gieling vertrekt op 2 april bij MT/Sprout, dat afgelopen november werd samengevoegd vanuit de titels MT (Management Team) en Sprout. De huidige Chef Redactie Donovan van Heuven neemt het stokje dan van hem over.

In een toelichting aan Villamedia memoreert Gieling aan een interview met Peter Vandermeersch, dat hem is bijgebleven. Daarin zei de oud-hoofdredacteur van NRC: “Het is opvallend dat mensen met veel bombarie worden binnengehaald, maar dat het bespreekbaar maken van een einddatum not done lijkt. Politici hebben allemaal een termijn. Waarom geldt dit niet voor topmannen en vrouwen met veel maatschappelijke invloed? Het is niet alleen in het belang van de samenleving, maar ook in het belang van henzelf.” Een filosofie waar Gieling zich in kan vinden: “Ik geloof oprecht dat een organisatie gebaat is bij vernieuwing.”

Gieling gaat zich in de toekomst richten op wat hij leuk vindt, schrijft hij: het produceren en presenteren van podcasts, video’s, webinars en events voor zakelijke beslissers. “Voor MT/Sprout als freelancer, want de doelgroep ligt mij nauw aan het hart. Als vaste lezer en luisteraar ben je dus nog niet van mij af. Maar ook voor derden”, aldus Gieling. Daarnaast wil hij zich ook hard gaan maken om Nederland en Europa weer voorop te laten lopen bij de ontwikkeling en kansen van kunstmatige intelligentie en andere relevante technologieën. (Gieling schrijft voor Villamedia een serie over kunstmatige intelligentie. Lees hier het eerste deel terug.)

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.