banner festival 23

— vrijdag 2 maart 2018, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Remco Campert stopt met rubriek bij Elsevier

Bas Czerwinski / ANP - © Bas Czerwinski / ANP Kippa

Na bijna 70 jaar schrijven voor Elsevier heeft dichter en schrijver Remco Campert moeten besluiten om te stoppen met zijn werkzaamheden voor het opinietijdschrift, meldt hoofdredacteur Arendo Joustra. Laatste wijziging: 7 maart 2018, 08:48

“En dat is ontzettend jammer, want het waren elke week weer prachtige stukjes. [...] De stukjes kenmerken zich door een onnadrukkelijk, maar overrompelend taalgebruik. In zijn miniatuurtjes komt de wereld even tot stilstand, wachtend op een nieuwe dag. Die gelukkig steeds weer verschijnt.”

Met zijn besluit om te stoppen, komt een einde aan de bijna zeventig jaar geleden begonnen medewerking van Remco Campert aan Elsevier. Zijn eerste stuk stond op 17 augustus 1951 in het weekblad. Leuk detail: zijn vader Jan schreef van 1923 tot 1938 voor dezelfde titel.

Vorige week is dus de laatste aflevering van zijn wekelijkse rubriek ‘Dagelijksheden’ verschenen. Met als laatste zin: ‘Geld is natuurlijk niet het enige dat me in leven houdt. Dat doet mijn ademhaling. En die kost niets.’ Meer bij Elsevier Weekblad (betaald, via Blendle)

Bekijk meer van

Remco Campert Elsevier

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.