website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Remco Campert stopt met rubriek bij Elsevier

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in tijdschrift op Friday 2 March 2018, 11:12

Bas Czerwinski / ANP

Bas Czerwinski / ANP - © Bas Czerwinski / ANP Kippa

Nieuws Na bijna 70 jaar schrijven voor Elsevier heeft dichter en schrijver Remco Campert moeten besluiten om te stoppen met zijn werkzaamheden voor het opinietijdschrift, meldt hoofdredacteur Arendo Joustra.

“En dat is ontzettend jammer, want het waren elke week weer prachtige stukjes. [...] De stukjes kenmerken zich door een onnadrukkelijk, maar overrompelend taalgebruik. In zijn miniatuurtjes komt de wereld even tot stilstand, wachtend op een nieuwe dag. Die gelukkig steeds weer verschijnt.”

Met zijn besluit om te stoppen, komt een einde aan de bijna zeventig jaar geleden begonnen medewerking van Remco Campert aan Elsevier. Zijn eerste stuk stond op 17 augustus 1951 in het weekblad. Leuk detail: zijn vader Jan schreef van 1923 tot 1938 voor dezelfde titel.

Vorige week is dus de laatste aflevering van zijn wekelijkse rubriek ‘Dagelijksheden’ verschenen. Met als laatste zin: ‘Geld is natuurlijk niet het enige dat me in leven houdt. Dat doet mijn ademhaling. En die kost niets.’ Meer bij Elsevier Weekblad (betaald, via Blendle)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.