training eu starters

— donderdag 21 april 2016, 10:41 | 0 reacties, praat mee

RELX blijft bij naamswijziging weekblad Elsevier

De Britse uitgever RELX peinst er niet over om de naam Elsevier beschikbaar te houden voor het Nederlandse weekblad. Op woensdag vroegen medewerkers tijdens de aandeelhoudersvergadering van RELX om die mogelijkheid. RELX' president-commissaris Anthony Habgood stelde dat het weekblad Elsevier qua omzet 1 procent vertegenwoordigt van de 3 miljard die de wetenschappelijke uitgever Elsevier jaarlijks omzet. Laatste wijziging: 21 april 2016, 11:24

“Elsevier is een fantastisch merk. Dat gaan wij niet verkopen”, aldus Habgood. Elsevier-columnist Syp Wynia (tevens aandeelhouder in RELX) vroeg samen met nog vijf anderen of naambehoud geen optie is, meldt NRC. Maar die vraag kreeg enkel het stellige antwoord “onder geen beding”.

Als onderdeel van de verkoop van Elsevier aan uitgeverij New Skool Media heeft RELX de voorwaarde verbonden dat het blad binnen enkele jaren van naam verandert. Redactieraadvoorzitter Ron Kosterman noemt in NRC die eis onredelijk. “Je verkleint onze kansen op de moeilijke tijdschriftmarkt”, aldus Kosterman.

Nadat een definitieve overname is afgerond moet de naamswijziging in een half jaar zijn gerealiseerd, anders zal RELX voor maximaal nog eens drieëneenhalf jaar een hoog licentiebedrag in rekening brengen. Die kosten zijn volgens Kosterman nauwelijks op te brengen. Bovendien vervalt na vier jaar sowieso het gebruiksrecht op de merknaam.

De redactieraad adviseerde dan ook negatief over een verkoop, als daar een verplichte naamswijziging bij hoort. Dat advies is niet bindend. De ondernemingsraad adviseerde - na veel discussie - wél positief. RELX zou zich nog beraden op een antwoord op de redactieraad.

Bekijk meer van

RELX Elsevier

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.