— donderdag 28 oktober 2010, 09:17

Regionale omroepen van satelliet

L1 Limburg, RTV Noord-Holland, Omroep Brabant, RTV Drenthe, Omroep Zeeland en RTV Rijnmond stoppen met het verspreiden van hun programma's via de Astra-satelliet. Dat meldt Leo Hauben, hoofdredacteur van L1 op zijn weblog. "De reden is simpel. In verband met noodzakelijke kostenreducties hebben we kritisch gekeken naar de uitgaven, waaronder ook de kosten voor distributie van onze programma’s. Ook speelt een rol dat er alternatieven zijn om L1 TV te ontvangen. Daarom hebben we geen nieuw contract voor satellietuitzendingen afgesloten", aldus Leo Hauben, hoofdredacteur van L1 via zijn weblog. Alleen Omrop Fryslân, RTV Noord, Omroep Gelderland en RTV Oost blijven hun televisieprogramma’s uitzenden via de satelliet. Eerder liet Omrop Fryslân weten dat de bezuinigingen die het nieuwe kabinet wil gaan doorvoeren directe consequenties hebben voor de provinciale subsidieverlening aan regionale omroepen waardoor Omrop Fryslân mogelijk ook van de satelliet zou verdwijnen. Meer bij L1

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.