training eu starters

— vrijdag 18 december 2015, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Regionale omroepen uiten zorgen Mediawet aan Eerste Kamer

ANP / Lex van Lieshout

De dertien regionale omroepen die Nederland telt, maken zich grote zorgen over de voorgenomen wijzigingen in de Mediawet die per 1 januari 2017 van kracht moeten gaan. De Ondernemingsraden (OR) en de Redactieraden (RR) van de omroepen vinden de omvang van de bezuinigingsopdracht (een besparing van 17 miljoen euro) te hoog. Ook vinden ze dat de bezuinigingen te snel moeten worden doorgevoerd. Dat melden ze in een brief aan de Eerste Kamer. Laatste wijziging: 18 december 2015, 09:25

“Binnen anderhalf jaar dertien organisaties fuseren tot één is een (te) grote uitdaging”, schrijven de OR’s en RR’s, die zich hebben verenigd in een ‘Platform OR’en’ en een ‘Platform RR’en’. “Wij roepen u als Eerste Kamer op terug te komen op deze bezuinigingen. Er is meer tijd nodig om de reorganisatie uit te werken. De politiek heeft zorgen geuit over de regionale journalistiek en de wens geuit dat deze versterkt wordt. Deze uitingen staan in schril contrast met de opgelegde bezuiniging. We vragen u daad bij woord te voegen te voorkomen dat de bezuiniging ten koste zal gaan van de regionale journalistiek.”

Bekijk meer van

regionale omroepen Mediawet

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.