banner persveilig

— donderdag 19 februari 2015, 09:17 | 0 reacties, praat mee

‘Regio-redacties puur voor de regio’

In een interview met vakblad Mediafacts stelt directeur journalistiek van De Persgroep Nederland Erik van Gruijthuijsen dat de regioredacties van kranten die het bedrijf van Wegener overneemt zich enkel op regionaal nieuws gaan richten. Al het nieuws dat niet met de regio te maken heeft, wordt bij de regionale redacties weggehaald. Van Gruijthuijsen stelt dat de maatregelen passend zijn om lokale journalistiek te versterken. De gemeente Heerenveen huurt bij wijze van proef een eigen journalist in en de noodklok over regionale journalistiek luidt al een tijdje. De lokale journalistiek "waarborgen we door alles wat niet met het bedrijven van journalistiek in de regio te maken heeft weg te halen bij de regionale redacties. Een volledige focus op het eigen gebied betaalt zich uit", aldus Van Gruijthuijsen. De ontslagen en reorganisaties ten spijt: volgens de topman is bij Parool, AD en Volkskrant bewezen dat investeren niet altijd in het toevoegen van fte's of pagina's hoeft te zitten. "We willen dat lezers onze kranten spellen in plaats van doorbladeren omdat ze 'het ergens anders al hebben gelezen'. De Persgroep wil met freelancers, die werk van vaste werknemers overnemen, ook het 'ogenschijnlijk onbelangrijke' regionieuws in kranten laten terugkeren. Meer bij Mediafacts

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.