training eu starters

— maandag 29 juni 2015, 15:28 | 0 reacties, praat mee

Redactie KRO-NCRV oneens met Volkskrant

De redactieleden van fusieomroep KRO-NCRV nemen afstand van het door de Volkskrant geschetste beeld dat er een "aanhoudende vertrouwenscrisis' is tussen personeel en directie. Dat schrijft de redactie Journalistiek in een brief aan de hoofdredactie van de Volkskrant die Villamedia in handen heeft. Laatste wijziging: 2 juli 2015, 11:27

“Dit beeld is achterhaald en incorrect”, zo valt te lezen in de brief. Hoewel de salarisverhogingen en de kwestie Fons de Poel “tot ophef en protest heeft geleid”, is de ergste kou inmiddels uit de lucht na interne discussies, plenaire sessies en “gesprekken in alle mogelijke andere vormen”. 

De redactieleden noemen het kwalijk dat de Volkskrant heeft gekozen voor het gebruik van anonieme bronnen: “Waarom is hiervoor gekozen? Het is immers usance op minimaal een a twee mensen on the record op te voeren. Het past niet bij een kwaliteitskrant om uitsluitend op basis van deze bronnen een krantenbericht te schrijven, zeker met zo’n strekking.”

Bekijk meer van

Volkskrant KRO-NCRV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.