PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 12 mei 2014, 16:55

Hearst stopt met Red magazine

Uitgeverij Hearst stopt na tien jaar met de titel Red magazine. Het nummer dat in juli in de winkels ligt, is het laatste. Dat bevestigt Luc van Os, directeur van Hearst Nederland, uitgever van onder meer ELLE, Quote en Cosmopolitan. ‘We hebben veel geld, effort, tijd, aandacht en energie in Red gestoken. Maar op een gegeven moment moesten we de conclusie trekken: het gaat niet meer.’ Aan de lezerskant zat het wel goed met Red, dat regelmatig een oplagestijging liet zien. Maar de adverteerders bleven weg, vooral de internationale. Van Os: ‘En je kunt een titel alleen optimaal voeren als er ook voldoende interesse is van de adverteerder. Het is heel vervelend, maar we moeten realistisch zijn.’ Laatste wijziging: 13 mei 2014, 16:33

Red – een Engelse licentietitel die 10 jaar geleden in Nederland werd gelanceerd onder leiding van José Rozenbroek - nam vorig jaar al afscheid van een deel van de redactie na een bedrijfsbrede reorganisatie. Toen zei Van Os dat hij het schrappen van titels zo lang mogelijk wilde uitstellen. Sindsdien bestaat Red uit een rompredactie van vier mensen. Voor sommigen is misschien plek bij een andere Hearst-titel, daar wordt nu met de betrokkenen over gesproken. De uitgeverij lanceert in september modeblad Harper’s Bazaar.

Bekijk meer van

Hearst Magazines

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.