persmonitor_press_unlimited

— woensdag 22 april 2015, 14:34 | 0 reacties, praat mee

Reclames blokkeren mag van Duitse rechter

Eyeo, producent van de populaire reclameblocker Adblock Plus, hoeft geen uitzondering te maken voor een aantal Duitse uitgevers die bezwaar maakten tegen het 'whitelist'-model dat het bedrijf hanteert. Zeit Online en Handelsblatt waren een rechtszaak begonnen om de Eyeo te dwingen advertenties op hun sites ongemoeid te laten, meldt Tweakers. Als uitgevers zich aan bepaalde kwaliteitseisen voor advertenties houden, zet Eyeo ze op een witte lijst en worden ze getoond. Dat was volgens de uitgevers een ontoelaatbare inmenging in hun bedrijfsvoering, die deels uit advertenties wordt gefinancierd. De rechter in Hamburg stelt dat bedrijven kunnen kiezen voor een betaalmuur en dat Adblock niet specifiek op de sites van de klagers is afgestemd. Gebruikers kunnen bovendien zelf domeinen bewerken of toestaan dat er advertenties worden getoond. Technologiesite Heise stelt dat een beroep waarschijnlijk is. Er lopen bovendien meer zaken tegen Eyeo.

Bekijk meer van

Eyeo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.