de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— woensdag 16 april 2014, 15:02

‘Rechter wijst interview-eis af’

Een journaliste die een van genocide verdachte Rwandese man wil interviewen, zal moeten wachten tot de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) een oordeel heeft gegeven in een lopende klachtenprocedure. De man in kwestie, die momenteel in de gevangenis zit, had bij de directeur van de penitentiaire inrichting toestemming gevraagd voor het interview. De directeur van de instelling weigerde, waarop de man een klacht indiende. Die werd gegrond verklaard, waarop de Staat tegen die uitspraak in beroep ging. De journaliste, wiens interviewverzoek ook geweigerd werd, vroeg in kort geding en met een beroep op de vrijheid van nieuwsgaring alsnog om toestemming. De detentie van de man biedt aan de directeur van de instelling ruimte om zijn uitingsvrijheid te beperken, stelt de voorzieningenrechter. Zolang de uitkomst van de lopende RSJ-procedure nog niet bekend is, kan het het interview volgens de rechter niet kan worden toegestaan. Meer op Rechtspraak.nl / De NVJ, die de journaliste bijstond, heeft een persbericht over de zaak doen uitgaan.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.