training eu starters

— dinsdag 16 juli 2019, 08:50 | 1 reactie, praat mee

Rechter spreekt journalist Peter Breedveld vrij

De rechter in Amsterdam heeft Peter Breedveld, columnist van Frontaal Naakt, vrijgesproken van belediging. Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke boete van 200 euro tegen geëist. Laatste wijziging: 17 juli 2019, 08:46

De zaak was aangespannen door twitteraar Hans Konings. Volgens Breedveld werden hij en zijn vrouw al zeven jaar lang door Konings via Twitter en e-mail getreiterd en geterroriseerd en werd daar niets tegen gedaan.

Daarop schreef de columnist op zijn blog ‘Frontaal Naakt’ over Konings: ‘Een beetje een kindermisbruikershoofd heeft-ie wel.’ Het Openbaar Ministerie besloot hierop Breedveld aan te klagen wegens belediging.

De rechter heeft Breedveld nu vrijgesproken. De motivatie is, met enige vertraging, inmiddels online gekomen:

“De uitlatingen zijn dan ook niet onnodig grievend. Ook is van belang dat de column is geplaatst op een internetsite met een wat hardere en regelmatig provocatieve toonzetting, wat bij bezoekers van de site bekend is. [slachtoffer] heeft zich bovendien zelf geregeld op provocerende en kwetsende wijze over verdachte en zijn partner uitgelaten, onder meer via twitter. Geconcludeerd wordt dat verdachte moet worden vrij gesproken.”


Meer bij het Nederlands Dagblad (betaald, via Blendle) / Frontaal Naakt

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Derrick, 16 juli 2019, 13:23

Met de vrijspraak in zijn achterzak kan Peter Breedveld hopelijk weer een glimlach op zijn gezicht krijgen. De rechter wordt intussen door Rechts Nederland verguisd - de daarbij gepaard gaande kwalificaties laten we hier maar ongenoemd.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.