persveilig seminar

— woensdag 3 juni 2020, 13:03 | 0 reacties, praat mee

Radiomaker Daniël Dekker maakt overstap naar Omroep MAX

Daniël Dekker stapt begin september over naar Omroep MAX | Linda Stulic

UPDATE Radiomaker Daniël Dekker wordt dit najaar eindverantwoordelijk voor alle uitzendingen van Omroep MAX op NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten. Hij begint op 1 september aanstaande, na dertig jaar voor onder meer TROS en AVROTROS te hebben gewerkt. Laatste wijziging: 3 juni 2020, 15:49

Dekker noemt het een unieke kans “om na dik dertig jaar weer in een nieuwe organisatie te mogen starten”. Hij dankt TROS en AVROTROS voor de jaren waarin hij zijn kennis en ervaring kon doen. Hij noemt Omroep MAX “betrokken, energiek en met kwalitatieve, onderscheidende programma’s”, waar zijn kennis en ervaring “goed op hun plek zijn”.

Dekker (1960) begon zijn carrière als presentator bij Radio Decibel. Na een korte tijd bij Radio 10 te hebben gewerkt, haalde de TROS hem eind 1988 naar de publieke omroep. Hij presenteerde programma’s op Radio 1, 2 en 3 als Nachtwacht, Middle of the Road Show, Nationale Hitparade, De Mega Top 50 en Wereldhits. Zestien jaar lang was hij elke werkdag drie uur lang te horen in De Gouden Uren.

Directeur Jan Slagter: “Ik ben ontzettend verheugd met de komst van Daniël Dekker. Muziek zit in zijn DNA. Ik heb hem mijn hele leven lang gevolgd, als luisteraar, maar ook als professioneel mediaman. Hij heeft een schat aan ervaring die wij goed kunnen gebruiken en hij weet in zijn programma’s en activiteiten de mensen echt te raken.”

Muziekcafé, het programma dat Dekker op NPO Radio 2 maakt voor AVROTROS, blijft gewoon bestaan, meldt de omroep aan het AD. AVROTROS zegt op zoek te gaan naar een vervanger voor het langst lopende radioprogramma op de zender. “Het nieuws is nog vers”, aldus een woordvoerder tegen de krant. “Daniël is nog tot 1 september in dienst en de komende tijd gaan we kijken hoe we de presentatie gaan invullen.” Meer bij Omroep MAX

Bekijk meer van

Omroep MAX Daniël Dekker

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.