banner festival 23

— woensdag 9 november 2022, 10:40 | 0 reacties, praat mee

Radioluistercijfers worden vanaf 2023 digitaal gemeten

© Peter Hilz/ANP/Hollandse Hoogte

Vanaf 2023 zal het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) de radioluistercijfers voortaan digitaal registreren, in plaats van in een geschreven logboek. Laatste wijziging: 9 november 2022, 10:52

Het luistergedrag deelnemers van het onderzoek zal voortaan gemeten worden in een app. Hiermee wordt het onderzoek nauwkeuriger, stelt het NLO, omdat deelnemers geen beroep meer hoeven te doen op hun geheugen. De app, MediaCell+, wordt momenteel getest door een klein groepje gebruikers. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de luistertijd per sessie gemiddeld een stuk korter is dan de klassieke dagboekmethode, waarin de deelnemers noteren hoe lang ze naar welk radiostation hebben geluisterd.

Bovendien worden de luistercijfers vanaf 2023 op weekbasis beschikbaar, in plaats van op maandbasis. ‘Dit maakt het mogelijk om radiocampagnes te optimaliseren gedurende de looptijd’, aldus het NLO. De nieuwe app kan gebruikt worden voor meer dan alleen het meten van de luistertijd naar radiozenders. ‘Ook tv/video, online en zelfs het verplaatsingsgedrag ten behoeve van buitenreclame kunnen via MediaCell+ worden gemeten.’ Ook kan er op minuutniveau gemeten worden en worden verschillende digitale themazenders ook opgenomen in de meting. Het NLO gaat er vanuit dat de nieuwe meetmethode zorgt voor andere uitkomsten van de radioluistercijfers.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.