— vrijdag 4 april 2008, 09:44

Radio 2 ongelukkig met dreigende boete

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) overweegt Radio 2 een boete op te leggen wegens de bijdrage die de zender heeft geleverd bij de totstandkoming van de cd 'The Look of Love' van Trijntje Oosterhuis. Ze zingt daar nummers van componist Burt Bacharach, bijgestaan door het Metropole Orkest. Het CvdM zegt dat Radio 2 het Metropole orkest zonder 'duidelijke verrekening van de kosten' heeft ingezet, een maand vóór de release veel aandacht aan de Trijntje-cd besteedde én meedeelde in de royalites. "De zender hiermee de verdenking op zich dat bij deze aandacht commerciële overwegingen een rol hebben gespeeld", aldus het Commissariaat. Radio 2 meent dat de Mediawet onduidelijk is over de beschikbare ruimte met zakelijke partners. "Radio 2 heeft nadrukkelijk geen geld geïnvesteerd in de totstandkoming van de CD", bezweert de zender. Radio 2 vreest dat een eventuele boete toekomstige projecten van vergelijkbaar artistiek niveau en internationale allure niet meer zal kunnen opstarten. Op 24 april aanstaande zal Radio 2 zich in een hoorzitting verweren. Bron: persbericht Radio 2 / CvdM

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.