— woensdag 28 oktober 2020, 13:16 | 0 reacties, praat mee

Raadslid Nieuwe Pekela gaat van politiek naar journalistiek

Pim Siegers, SP-politicus en raadslid in de gemeente Nieuwe Pekela, verruilt eind van het jaar de politiek voor de journalistiek. Na vijftien jaar als gemeenteraadslid gaat hij aan bij het Dagblad van het Noorden aan de slag als verslaggever, waarbij hij zich gaat richten op de provincie Drenthe.

Dat maakt Siegers (34) bekend op Twitter en in een brief aan de gemeenteraad. Siegers, die journalistiek studeerde, was in 2005 een van de oprichters van de SP-afdeling in zijn gemeente.

“Van jongs af aan wil ik de wereld in al haar bijzonderheid verslaan”, aldus Siegers tegenover zijn toekomstige werkgever. “Nu ik die kans krijg, moet ik die grijpen.”

Zijn politieke banden gaan Siegers niet in de weg zitten, denkt hij. “SP is mijn imago, niet mijn identiteit. Aan mij om aan te tonen dat ik oprecht en absoluut onafhankelijk ben, zoals een goed journalist in zijn werk behoort te zijn.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.