— woensdag 6 mei 2015, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Qatar wist opnamen ARD-reportage

Marwan Naamani / AFP

In Qatar, dat in 2022 de Wereldkampioenschappen voetbal verzorgt, zijn journalisten van de Duitse publieke omroep ARD opgepakt. Ze waren in het land voor een documentaire Der verkaufte Fußball over de controversiële toewijzing door voetbalorganisatie FIFA en de omstandigheden waaronder werkers aan stadions werken. De journalisten zaten uren vast, waarbij camera, laptops en telefoons in beslag werden genomen. De gedraaide beelden werden gewist. Toen ze uiteindelijk vrij kwamen, mochten ze niet het land verlaten. De reportage zou onder meer steekpenningen bij de toekenning aan het licht hebben gebracht. Journalist Florian Bauer is woest over de behandeling en de beschadiging van een deel van hun apparatuur. Hij vraagt zich af wat FIFA over de gang van zaken te zeggen heeft.

Bauer krijgt waarschijnlijk geen antwoord: het officiële Twitter-kanaal van FIFA reageert nooit op kritische tweets die het krijgt toegezonden.

Bekijk meer van

Qatar FIFA ARD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.