— woensdag 11 juni 2014, 10:25

PZC zoekt abonnee met lege voorpagina

Regionaal dagblad PZC in Zeeland is een actie gestart om meelezers van de krant te werven als nieuwe abonnee. De krant laat woensdag een bijna blanco voorpagina zien, met daarop de leuze ‘Nog meer Zeeuws nieuws’. Op de volgende pagina legt hoofdredacteur Peter Jansen uit dat de krant nieuwe lezers nodig heeft om de krant nog beter te maken. 'De PZC kent een opvallend hoog percentage meelezers, zo’n veertig procent. Dat zijn familieleden, buren, vrienden en kennissen van onze abonnees', zegt coördinator marketing Suzanne Appelman.

‘U kunt ons helpen om die lezers te vinden’, schrijft Jansen. ‘Dat kunnen betrokken mensen zijn die nog geen abonnement hebben, maar ook Zeeuwen die de PZC wel lezen, maar de krant delen met buren, vrienden of familie. Stel nu eens dat die mensen ook betalend abonnee worden. Het zou ons duizenden nieuwe abonnees brengen.Het zou de PZC in staat stellen om te investeren in nog betere en dikkere kranten en om u nog beter van dienst te zijn.’

Op pagina drie en vier maakt de lezer kennis met de eerste reclame-uitingen voor de campagne. Abonnees die nieuwe abonnees aandragen, krijgen drie jaar lang 33 procent korting op hun krant. Die korting geldt ook voor nieuwe abonnees.

Via krant, website, Facebook en abri’s gaat de PZC bestaande abonnees en Zeeuwen die de krant nog niet lezen, met elkaar in contact brengen. Samen kunnen ze een kortingsabonnement afsluiten. Om een handje te helpen lanceert de PZC een site waarin beide partijen gematcht worden. Wanneer het systeem een match gevonden heeft, profiteren beide van de korting.

Aan de korting zit wel een voorwaarde verbonden. Appelman: ‘Stel dat één van de twee na een jaar het abonnement opzegt, dan komt het voordeel voor de ander automatisch te vervallen.’

Net als andere kranten daalt het abonneebestand van de PZC. In 2009 had de krant meer dan 51.000 abonnees. Vorig jaar waren dat er nog circa 45.000. De PZC bestaat 255 jaar.

Bekijk ook:
Lege voorpagina en brief aan lezer (.pdf)
Advertenties voor abonnee zoekt abonnee (.pdf)
Advertenties voor Wat zou Zeeland zijn zonder PZC? (.pdf)

Bekijk meer van

Wegener PZC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.