Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 8 december 2008, 09:05 | 2 reacties, praat mee

PVV: STER-geld naar kranten

Volgens PVV-voorman Geert Wilders en fractielid Martin Bosma moeten de kranten in Nederland financieel ondersteund worden. Het geld daarvoor is beschikbaar als de STER wordt opgeheven. De organisatie die reclame op de publieke omroepen regelt, zou volgens Wilders en Bosma advertenties wegkapen bij kranten. Volgens de PVV gaat het om 203 miljoen "dat nu niet naar kranten gaat". Hilversum kan zo goedkoop werken dankzij de miljardensubsidies door de belastingbetaler, stellen Wilders en Bosma. Het tweetal ziet hun gelijk in een citaat van NOVA-hoofdredacteur Carel Kuyl in vakblad De Journalist. Kuyl stelde in september dat "het STER-geld hier tegen de plinten klotst". Wilders en Bosma hekelen de slappe lobby van dagbladen, die veel actiever moet zijn in het bestrijden van papieren en internetactiviteiten van de staatsomroep. Meer in de Volkskrant Laatste wijziging: 8 december 2008, 10:35

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

GJ, 8 december 2008, 12:30

Ha, ha, ha, ha, ha. Don Quichotte de la Wilders heeft weer een nieuw windmolengevecht. We leggen de tv reclame om naar de dagbladen… Mediaplanning A cursus wellicht? Tjonge, wat zou het saai zijn zonder Geert. Ha, ha, ha.

Paul, 10 december 2008, 12:23

Perfect idee van Wilders, die zich tenminste buigt over de problemen van de gedrukte media. GJ ziet het waarschijnlijk door een gekleurde bril. ‘Links’ is angstvallig stil als het om steunbetuiging voor de gedrukte media gaat.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.