word studentlid

— vrijdag 16 juli 2021, 14:48 | 0 reacties, praat mee

Pulitzerprijs-winnaar Danish Siddiqui omgekomen in Afghanistan

Pulitzerprijs-winnaar Danish Siddiqui omgekomen in Afghanistan
© AFP

Bij gevechten tussen het Afghaanse leger en de Taliban is een fotojournalist om het leven gekomen, meldt onder meer de NOS. De Indiase journalist Danish Siddiqui deed voor persbureau Reuters verslag van de gevechten tussen Afghaanse commando's en Taliban-strijders in de stad Spin Boldak, nabij de grens met Pakistan. Laatste wijziging: 16 juli 2021, 14:58

Reuters heeft een overzicht van zijn werk online gezet.

Een Afghaanse commandant meldt aan persbureau Reuters dat Siddiqui en een officier om het leven kwamen toen het leger het belangrijkste marktgebied van de regio probeerde te heroveren. Bij die operatie werden de militairen beschoten door de Taliban. Het gebied werd eergisteren ingenomen door de groepering. Sinds de Amerikaanse troepen zich uit Afghanistan hebben teruggetrokken is het onrustig in het land.

Siddiqui, die in 2018 een prestigieuze Pulitzerprijs kreeg voor zijn werk, vertelde zijn werkgever kort voor zijn overlijden dat hij in zijn arm was geraakt door granaatscherven. Hij was daarvoor behandeld maar zou daarna tijdens een nieuwe aanval alsnog zijn gedood. Volgens de commandant sprak de journalist met winkeleigenaren toen de Taliban aanvielen.

Meer bij de NOS.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.