— dinsdag 31 maart 2009, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Oproep in kranten voor gratie Kambakhsh

UPDATE Verschillende dagbladen hebben gisteren en vandaag een oproep geplaatst aan minister Verhagen van Buitenlandse Zaken waarin wordt gepleit voor gratie voor de Afghaanse journalist Sayed Parvez Kambakhsh. De oproep is een initiatief van Free Voice, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de NVJ en Press Now en is ondermeer geplaatst in NRC Handelsblad, nrc.next, de Volkskrant, Trouw en Het Parool. Vandaag is de Afghanistan-top in Den Haag. Verhagen kan daar druk uitoefenen op de Afghaanse president Karzai. Kambaksh werd aanvankelijk ter dood veroordeeld wegens het distribueren van een artikel over de positie van vrouwen in de Koran. Het Hoog Gerechtshof in Afghanistan heeft dit vonnis in oktober 2008 veranderd in 20 jaar cel. Alleen Karzai kan nu nog gratie verlenen.

Bekijk meer van

Afghanistan

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.