banner festival 23

— dinsdag 19 juli 2022, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Pulitzer laat in 2018 toegekende prijzen ongemoeid

De organisatie achter de Amerikaanse journalistieke Pulitzer-prijzen heeft onderzoek laten uitvoeren naar prijswinnende producties uit 2018 van de Washington Post en New York Times. Het betrof onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen van 2016. Onder meer voormalig president Trump had geklaagd over de reportages. Laatste wijziging: 19 juli 2022, 09:16

De Pulitzer voor nationale verslaggeving werd in 2018 aan beide redacties toegekend. Door het onderzoek van de dagbladen kwamen regelmatige contacten tussen de Trump-verkiezingscampagne en Rusland aan het licht.

Zo berichtte onder meer de New York Times over contacten van Donald Trump Jr. met een Russische advocaat, die op zijn beurt banden had met het Kremlin. Trumps zoon zou belastend materiaal zijn beloofd over verkiezingsrivaal Hillary Clinton, teneinde zijn vader in het zadel te helpen.

Pulitzer liet na de klachten onafhankelijk en gescheiden onderzoek uitvoeren door twee mensen die elkaar niet kenden, noch op enig moment verbonden waren met de betrokken redacties.

De conclusies van die twee onderzoeken overlapten, stelt Pulitzers Raad van Bestuur. “Geen van de passages, koppen, beweringen of conclusies in de winnende producties zijn sinds toekenning van de prijzen in diskrediet gebracht door nieuwe feiten”, aldus de organisatie.

Er is daarom geen reden iets te wijzigen aan in 2018 toegekende prijzen in de categorie, aldus een korte verklaring: The 2018 Pulitzer Prizes in National Reporting stand.

Bekijk meer van

Trump Pulitzer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.