website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Publicist verliest smaadzaak tegen Peter R. de Vries

Lars Pasveer — Geplaatst in rechtszaak op woensdag 27 september 2017, 09:49

Nieuws

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft geen onrechtmatige daad gepleegd toen hij een publicist die niet gelooft in de officiële lezing van de moordzaak Marianne Vaatstra ‘volslagen kierewiet’ noemde op televisie. In juni stelde De Vries in RTL Boulevard dat publicist Wim Dankbaar in een dwangbuis afgevoerd zou moeten worden.

Volgens Dankbaar zou De Vries met zijn uitspraken zijn geloofwaardigheid als journalist hebben ondergraven. Dankbaar gelooft niet dat Jasper S. (die de moord in 2012 bekende) de echte dader is. Hij zocht zo vaak contact met Marianne Vaatstra’s moeder dat zij dit jaar via de rechter een contactverbod afdwong.

De Vries en producent FreemantleMedia waren door Dankbaar voor de rechter gedaagd. Hij wilde in eerste instantie een schadevergoeding van 20.000 euro, oplopend tot een half miljoen euro.

De rechter besliste dinsdag dat Dankbaar zichzelf met zijn publicaties tot een publiek persoon heeft gemaakt. Die moeten een “krachtiger tegengeluid dulden dan andere personen”.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.