Jodal

— woensdag 27 september 2017, 09:49 | 0 reacties, praat mee

Publicist verliest smaadzaak tegen Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft geen onrechtmatige daad gepleegd toen hij een publicist die niet gelooft in de officiële lezing van de moordzaak Marianne Vaatstra 'volslagen kierewiet' noemde op televisie. In juni stelde De Vries in RTL Boulevard dat publicist Wim Dankbaar in een dwangbuis afgevoerd zou moeten worden. Laatste wijziging: 27 september 2017, 09:51

Volgens Dankbaar zou De Vries met zijn uitspraken zijn geloofwaardigheid als journalist hebben ondergraven. Dankbaar gelooft niet dat Jasper S. (die de moord in 2012 bekende) de echte dader is. Hij zocht zo vaak contact met Marianne Vaatstra’s moeder dat zij dit jaar via de rechter een contactverbod afdwong.

De Vries en producent FreemantleMedia waren door Dankbaar voor de rechter gedaagd. Hij wilde in eerste instantie een schadevergoeding van 20.000 euro, oplopend tot een half miljoen euro.

De rechter besliste dinsdag dat Dankbaar zichzelf met zijn publicaties tot een publiek persoon heeft gemaakt. Die moeten een “krachtiger tegengeluid dulden dan andere personen”.

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.