e learning nvj

— maandag 25 oktober 2010, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Protest tegen nieuwe Sanoma-regeling

Sanoma Uitgevers voert per 1 december 2010 een nieuwe regeling in voor (her)gebruik van rechtendragend materiaal dat door freelancers is geproduceerd. De 'Regeling gebruik opdrachtmateriaal' vervangt de huidige regeling uit 2006. Een freelancer stemt onder de nieuwe regels in dat materiaal - waarvoor geen aparte afspraken zijn gemaakt - kunnen worden hergebruikt in alle uitgaven, publicatievormen en media van Sanoma Nederland, het Finse moederbedrijf of derden. Het betreft bovendien 'huidige en toekomstige minder- en meerderheidsdeelnemingen' waarin Sanoma participeert. Bij gebruik door derden ontvangt freelancer een aanvullende vergoeding. Freelancers en belangenorganisatie NVJ hebben hun onvrede over de eenzijdige aanpassing uitgesproken en bezinnen zich op vervolgstappen. Wie na 1 december opdrachten aanneemt van Sanoma, stemt automatisch in met de nieuwe regeling, die de eerste negen maanden exclusief is. Het auteursrecht op het materiaal blijft bij de freelancer berusten, schrijft Sanoma in een toelichting. De hoofdredacteur van de titel moet erop toezien dat bij (her)gebruik rekening wordt gehouden met de belangen van de freelancer en kan gebruik zonodig verhinderen.

Bekijk meer van

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.