— vrijdag 13 juni 2014, 14:51

Geen garantie voor overname MGL

UPDATE Een meerderheid in Provinciale Staten is tegen een voorstel om garant te staan voor 10 miljoen euro, die Concentra leent voor de overname van Media Groep Limburg (MGL). Zij vinden het geen taak van de provincie om zich met mediabedrijven te bemoeien. De regionale omroep L1 meldde al eerder dat er weinig animo voor was. Zij vinden het geen taak van de provincie om zich met mediabedrijven te bemoeien.CDA-gedeputeerde Ger Koopmans heeft beloofd dat hij zo snel als mogelijk met een nieuw voorstel komt. Directeur Loek Radix van de Media Groep Limburg (MGL) vreest dat de overname door Concentra gevaar loopt, laat hij in een reactie weten. De ondernemingsraad van MGL is teleurgesteld en denkt dat de gevreesde fusie met Wegener weer dichterbij komt.

Overigens werd vrijdagmorgen ook bekend dat een private financier voor 2,5 miljoen euro aan aandelen koopt in het mediabedrijf waarvan (MGL deel uit gaat maken na de overname door de Vlaamse uitgever Concentra. Het gaat om uitgever van huis-aan-huisbladen Joep de Jong, die volgens Quote een vermogen heeft van 195 miljoen euro. Hij is eigenaar van een aantal uitgeverijen, waaronder Janssen Pers in Gennep. De Jong vervangt als aandeelhouder de Industriebank Liof die afziet van een belang in het mediabedrijf. Meer bij De Limburger / L1

Bekijk meer van

MGL Mecom

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.