festival journalistiek nvj 2022

— woensdag 13 augustus 2014, 09:10

‘Print te vroeg doodverklaard’

Afgelopen zondag schreef mediajournalist David Carr van de New York Times een ronduit somber verhaal over de toekomst van de krant, de New York Times incluis. Dalende advertentie-inkomsten, afgestoten tijdschriftdivisies die zichzelf moeten zien te redden, managers die print roemen terwijl alle seinen op rood staan en het groeiende gevoel dat het graf voor papier allang gedolven is en geduldig op zijn bewoner wacht. Carr stelt dat het mensen niet eens is opgevallen of simpelweg niet interesseert dat lokale kranten journalisten ontsloegen, terwijl oplage en verschijningsritme gestaag afnamen. "Zou het ze opvallen af kranten compleet verwijnen? Ik ben daar niet optimistisch over", aldus Carr. Rick Edmonds van Poynter noemt het voorbarig om de krant al dood te verklaren. Edmonds wijst op bescheiden successen, waarbij na reorganisatie en scherpere focus sommige kranten zichzelf wisten te redden. Hij deelt Carrs vrees dat nóg meer ontslagen de kwaliteit en het aanbod nieuws "tot nul" zal reduceren. Laatste wijziging: 13 augustus 2014, 18:07

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.