training eu starters

— woensdag 7 juni 2023, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Prins Harry: staat van pers en overheid in VK bevindt zich op een dieptepunt

Prins Harry meent dat de staat van de pers en de overheid in het Verenigd Koninkrijk zich op een dieptepunt bevindt. "Democratie faalt als de pers er niet in slaagt om de regering ter verantwoording te roepen, maar in plaats daarvan erbij in bed kruipt om de status quo te behouden." Laatste wijziging: 7 juni 2023, 09:11

Dat zei hij tijdens de behandeling van de zaak die draait om de vermeende telefoonhacks door uitgeverij Mirror Group Newspapers.

Britse kranten zijn overwegend rechts georiënteerd. Volgens critici stellen rechtse kranten zich vaak op achter de regerende Conservatieve Partij. Harry zei dat de zaak tegen The Mirror bedoeld is om mensen verantwoordelijk te houden voor het “gebruiken van de privileges en macht van de pers voor eigen gewin”. Volgens de prins deinzen zij daarbij niet terug voor het “gebruik van illegale en onwettige middelen”. Harry beschuldigde de overheid ervan bang te zijn de pers ter verantwoording te roepen.

Tijdens de zitting zei de advocaat van Harry al dat de prins sinds zijn elfde achterna wordt gezeten door de Britse pers, waarbij “geen enkel aspect van zijn leven veilig was”. The Mirror zou onder andere telefoons hebben gehackt waardoor de krant informatie kon verkrijgen over het privéleven van prins Harry.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.