— vrijdag 6 februari 2015, 12:30 | 0 reacties, praat mee

Principeakkoord sociaal plan Persgroep

De vakbonden FNV KIEM, NVJ, de Unie en CNV Media hebben een principeakkoord gesloten over een sociaal plan voor De Persgroep. Het sociaal plan is nodig wanneer door de overname van Wegener arbeidsplaatsen verdwijnen. Volgende week maandag starten onderhandelingen over een sociaal plan voor Wegener. Bij deze overname staan naar schatting zo'n 300 arbeidsplaatsen op de tocht, vooral bij redacties, ondersteunende diensten, marketing en sales. Bij De Persgroep werken nu 1600 mensen, bij Wegener 2200. Het sociaal plan bevat een vrijwillige vertrekregeling met 95 procent kantonrechtersformule, een ouderenregeling vanaf 60 jaar met een aanvulling van 85 procent tot de AOW en een ontslagregeling van 90 procent kantonrechtersformule. De van-werk-naar-werk-regeling bestaat uit 80 procent kantonrechtersformule plus een budget van 11.000 euro voor outplacement en scholing.

Volgende week maandag starten onderhandelingen over een sociaal plan voor Wegener. Het principeakkoord over een sociaal plan voor De Persgroep is ook het uitgangspunt voor de onderhandelingen bij Wegener.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.