— woensdag 8 juli 2015, 10:24 | 0 reacties, praat mee

Principe-akkoord cao Omroeppersoneel

Lex van Lieshout / ANP

Vakorganisaties de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), FNV KIEM en CNV Media hebben met de Nederlandse Publieke Omroep en Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking een principe-akkkoord bereikt over de CAO voor het omroeppersoneel 2015-2016. Het akkoord voorziet in een structurele salarisverhoging over 2015 en 2016 van in totaal 2,5 procent. Er krijgen werknemers onder dit akkoord dit jaar nog twee keer een eenmalige uitkering van 1 procent. In overeenstemming met de Wet Werk & Zekerheid kunnen werknemers maximaal drie contracten gedurende 24 maanden krijgen. Uitbreiding tot zes contracten in 48 maanden is voor bepaalde functies mogelijk "als de intrinsieke aard van de bedrijfsvoering dit vereist."

De partijen zijn ook een sociale regeling overeengekomen. Deze regeling is voor alle omroepen van belang, maar in het bijzonder voor de regionale omroepen die de komende jaren getroffen worden door de bezuinigingen van kabinet Rutte II.

Het akkoord wordt in de komende dagen ter goedkeuring aan leden voorgelegd. De NVJ legt het akkoord met positief advies aan de leden voor.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.