data als kans

— maandag 13 juni 2022, 16:17 | 0 reacties, praat mee

Pride Photo overweegt panelen te vervangen na nieuwe bekladding, burgemeester Bijleveld wil foto van transgender persoon verplaatsen

Opnieuw zijn foto's van de tentoonstelling Pride Photo beklad, dit keer in Almere. Dat bevestigt directeur Hein-Jan Keijzer na berichtgeving van Omroep Flevoland. Vorige maand gebeurde dat ook al in Vlissingen. De organisatie achter de rondreizende expositie denkt erover na om enkele expliciete foto's op de bekladde panelen in Almere te vervangen. Ook wordt er aangifte gedaan. Laatste wijziging: 13 juni 2022, 16:22

Op een van de bekladde foto’s was het geslachtsdeel van een transgender man te zien dat deels bedekt is met een gouden lint. Op de ander naakte lichamen. De directeur van de rondreizende tentoonstelling zegt geschrokken te zijn van de vernieling. “Het is niet alleen vervelend voor ons, maar ook voor Almere en in het bijzonder de lhbti-gemeenschap in die stad”, zegt Keijzer. “De tolerantie is toch iets dunner dan we hadden gehoopt. En het geeft aan hoe belangrijk wij zijn”, aldus Keijzer.

Bijleveld wil foto verplaatsen
Afgelopen vrijdag besloot waarnemend burgemeester Ank Bijleveld van Almere dat het inmiddels bekladde beeld van de transgender man verplaatst moest worden. De foto zou te expliciet zijn. Keijzer baalt dat de discussie vooral over die foto gaat. De directeur van Pride Photo gaat daarom intern in gesprek om de bekladde foto’s misschien te vervangen. “De komende weken gaan we in gesprek over hoe we verder moeten”, zegt Keijzer.

“Misschien hebben we met de opgedane ervaringen en de binnengekomen reacties ons punt gemaakt. En is het effectiever om na te denken over de huidige samenstelling van de foto’s.”

De tentoonstelling reist van april tot en met januari net als afgelopen jaar door heel Nederland, bedoeld om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en genderdiversiteit.

Bekijk meer van

Pride

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.