onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 20 mei 2020, 11:33 | 0 reacties, praat mee

Prestigieuze communicatieprijs voor hoogleraar journalistiekwetenschap Costera Meijer

Hoogleraar journalistiekwetenschap Irene Costera Meijer | VU Amsterdam

VU-hoogleraar journalistiekwetenschap Irene Costera Meijer ontvangt vandaag van de International Communication Association (ICA) een prijs voor haar bijdrage aan het overbruggen van de kloof tussen de academische wereld en journalistieke praktijk.

De ICA is een vereniging voor wetenschappers in het communicatieveld, met vertegenwoordiging in 85 landen. Costera Meijer wordt in het juryrapport geprezen voor het ontwikkelen van “een diepgaander en genuanceerder begrip van de gebruikers van journalistiek”. Met die kennis kan de journalistiek tegelijk haar kwaliteit verhogen en een betere service leveren aan het publiek, stelt ICA.

Costerij Meijer is dankbaar voor de waardering van een wetenschap die bijdraagt aan het oplossen van fundamentele vraagstukken uit de journalistieke praktijk.

“Dat houdt veel meer in dan het relevant maken van wetenschappelijke kennis. Nederlandse media nemen in dat opzicht een internationale voorhoedepositie in. Sinds het einde van de jaren negentig hebben ze zich voortdurend door de wetenschap willen laten inspireren. En dat betaalt zich uit. Het vertrouwen van Nederlanders in de journalistieke media behoort tot het hoogste van de wereld. Nederlanders zijn dan ook - terecht -  het minst bezorgd over desinformatie en misinformatie”, stelt Costera Meijer.

De prijs wordt uitgereikt tijdens de meerdaagse ICA 2020-conferentie, die vanwege corona online plaatsvindt.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.