— donderdag 5 januari 2012, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Wulff erkent fout, maar blijft

De Duitse president Wulff heeft in een interview, dat de Duitse televisiezenders ARD en ZDF gisteravond uitzonden, gezegd dat hij niet aftreedt. Wel gaf hij toe dat het boze telefoontje dat hij pleegde naar een redacteur van boulevardkrant Bild een “serieuze fout” was. Wulff kwam eind vorig jaar in opspraak, omdat hij een omstreden lening van een half miljoen euro had geaccepteerd van een bevriende zakenman. Hij verergerde de zaak door boulevardblad Bild op te bellen met de eis het artikel over de lening niet te publiceren. Ook zou hij journalisten van de krant Die Welt hebben geïntimideerd toen die een verhaal wilden publiceren met de halfzus van Wulff. Op de vraag of hij overweegt af te treden, zei hij in het interview: “Nee. Ik heb de verantwoordelijkheid [voor het presidentschap] voor vijf jaar op mij genomen, ik wil die ook voor vijf jaar dragen en daarna de balans opmaken of ik een goede of een slechte president was.” Oppositiepartij Die Linke had zijn aftreden geëist.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.