— maandag 15 juni 2020, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Presentatrice Tineke Verburg (64) overleden

© Anneke Janssen / ANP

Presentatrice en omroepster Tineke Verburg is zondag na een maandenlang ziekbed overleden. Dat meldt AVROTROS zondag namens de familie. Ze is 64 jaar geworden.

Verburg begon haar televisiecarrière in 1979 als omroepster bij de TROS. Ze was daar vooral bekend van verschillende tv-programma’s zoals TROS Aktua, TROS Triviant, Aktua Medisch en Tien voor Taal. Ook presenteerde ze programma’s rond het Nederlandse bedrijfsleven: TROS Aktua Export, de World Trade Show en TROS Aktua in bedrijf. In haar jaren bij de TROS begeleidde ze ook andere omroepsters, nieuwe presentatoren en verslaggevers.

Na ruim twintig jaar ervaring bij de TROS stapte ze over naar RTL. Daar presenteerde Verburg onder meer het programma Nederland in Bedrijf.

AVROTROS roemt haar “veelzijdige presentatietalent”. Ze was volgens de omroep een graag geziene gast in de Nederlandse huiskamers. Meer bij de NOS / RTL Nieuws

Bekijk meer van

TROS Tineke Verburg

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.