anner smart octo

— zaterdag 28 april 2012, 11:02

Première: Dag Mooie Krant

De minidocumentaire ‘Dag Mooie Krant’ is vrijdag 27 april in Amsterdam in première gegaan. Mark Koster, medewerker van De Pers, filmde de laatste dag van de krant. De titel is ontleend aan de laatste column die Kustaw Bessems voor De Pers schreef. Oud-redacteur Koster draaide de film in elkaar. Hij verwierp bij zijn inleiding ten overstaan van zijn collega’s elke mogelijke kritiek direct. Vervolgens werd het toch nog aardig stil. Een emotionele chef beeld, Helen Hisink en een strijdbare uitgever Ben Rogmans. De documentaire bevat het allemaal. Op onnavolgbare wijze kondigde Rogmans even later de start van De Nieuwe Pers aan, een digitale versie van de krant. Eerst schudde hij een kleine anekdote uit de mouw: ‘De dag na het einde van de krant ging de telefoon op de redactie. Een Nederlandse miljonair uit Amerika aan de telefoon: “Wij zijn hier fan van de krant. Wat heb je nodig voor een doorstart?”’ Om vervolgens een hele cijferbrij de zaal in te gooien. Conclusie: De Nieuwe Pers wordt een groot financieel succes. De film is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Pers en Villamedia. De documentaire is hier te bekijken.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.