banner festival 23

— dinsdag 18 september 2018, 14:49 | 0 reacties, praat mee

Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) per direct gestopt

ANP

De Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Academie verdwijnt. Na 28 jaar hebben de hoofdredacties van tien deelnemende dagbladen en de directie van de Erasmus Academie besloten de opleiding te beëindigen. De laatste lichting studeerde afgelopen donderdag 13 september af. Laatste wijziging: 19 september 2018, 13:41

Het einde van de niet-gesubsidieerde PDOJ kampte al enige tijd met teruglopend aantal aanmeldingen, meldt de universieit. “Hierdoor werd het steeds moeilijker om journalistiek talent te selecteren en de kwaliteit van de instroom te garanderen.”  Hoewel de PDOJ per direct is gestaakt, wordt door kranten en de academie gekeken naar een mogelijk vervolg.

De academie verklaart de teruglopende aanmeldingen door baanonzekerheid in de journalistiek, gecombineerd met vrees voor opbouwen van studieschuld. Tegelijk groeit de werkgelegenheid in andere sectoren.

De opleiding werd in 1989 op initiatief van enkele dagbladen en de toenmalige Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam opgericht als academisch alternatief voor de HBO-opleiding Journalistiek. In 1990 studeerde de eerste lichting studenten af.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.