— donderdag 12 januari 2017, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Poortacties om conflict cao Uitgeverijbedrijf

De houding van de werkgevers druist in tegen eerdere afspraken, aldus de bonden.

Vakbonden NVJ en FNV gaat met poortacties bij uitgeverijen aandacht vragen voor een conflict in de aanloop naar de jongste onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het Uitgeverijbedrijf. Werkgevers zien de 2 procent verhoging van het zogeheten persoonlijk keuzebudget uit 2016 als iets eenmaligs; de bonden willen dat het percentage ook in 2017 gehandhaafd blijft. Indien niet, betekent dat volgens de bonden in essentie een loonsverlaging van 1,7 procent.

De bonden stellen dat werknemers er in dat geval maandelijks 40 tot 80 euro op achteruit gaan.

“Dit is tegen alle cao-afspraken in:  in 2016 was het PKB gevuld met een waarde van 10 procent van het salaris (vrije dagen, vakantietoeslag) aangevuld met een verhoging van 2 procent van werkgevers. De afspraak was dat tijdens het cao-overleg in 2017 besloten zou worden of de waarde van deze PKB-verhoging (2%) gehandhaafd blijft of anders wordt aangewend. Als dat laatste het geval is, geldt hiervoor een ruilvoet van 1,7 procent”, aldus NVJ en FNV.

De eerste poortactie vindt op 12 januari plaats bij Sanoma in Hoofddorp. Via flyers worden werknemers opgeroepen het onderwerp bij leidinggevenden aan te kaarten. Meer bij NVJ

Bekijk meer van

Uitgeverijbedrijf NVJ FNV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.