— woensdag 4 december 2019, 11:50 | 0 reacties, praat mee

‘Politieprogramma Bureau Burgwallen beschermt identiteit verdachten niet voldoende’

De privacy van verdachten en slachtoffers die in het tv-programma Bureau Burgwallen in beeld komen, wordt niet goed genoeg beschermd. Dat concludeert onderzoeksprogramma Pointer. De identiteit van personen die in het programma in beeld komen is volgens Pointer makkelijk te achterhalen.

De redactie slaagde daarin bij zeven personen uit de eerste vier afleveringen. De journalisten wisten onder andere de locatie te achterhalen waar de makers van Bureau Burgwallen hebben gefilmd en slaagden erin de route van de politieauto te volgen. Woningen werden ook herkenbaar in beeld gebracht.

De politie stelt in een reactie aan NU.nl dat er geen sprake is van herleidbaarheid. “De stemmen zijn vervormd, de kleding is niet tot personen herleidbaar of mensen zijn niet in de context van de beelden in redelijkheid herleidbaar.”

Bekijk meer van

Bureau Burgwallen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.