website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Politie hinderde journalisten tijdens stalbezetting Boxtel

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 17 mei 2019, 09:06

ANP Xtra / Koen van Weel

ANP Xtra / Koen van Weel

Nieuws Journalisten die de afgelopen week verslag deden van de stalbezetting in het Brabantse Boxtel, zijn daarbij gehinderd door de politie. Onder meer het Brabants Dagblad heeft daarover een officiële klacht ingediend bij de politie Oost-Brabant. Verslaggevers werden onder andere toegeschreeuwd door dienders, uitgescholden en zelfs geduwd.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. In Boxtel heerste maandag onrust toen zo’n 200 dierenactivisten van over de hele wereld urenlang een varkensstal bezet hielden. Daarbij werden tientallen activisten opgepakt. Ook journalisten moesten het daarbij ontgelden, schrijft het Brabants Dagblad. In één geval zou een agent zonder reden aan apparatuur van een journalist hebben getrokken.

Het politie-optreden tegen de journalisten leidde volgens het Brabants Dagblad bij verschillende media tot verontwaardiging. “Er was geen enkele aanleiding om zo tegen journalisten op te treden”, schrijven zij in een brief. Daarin schrijven media ook dat ze zich ‘beknot’ voelden in hun werk, omdat verslaggevers hun werk alleen mochten doen vanuit een aangewezen ‘persvak’. Vanuit daar hadden ze geen mogelijkheid om te spreken met de boeren op wiens terrein de demonstratie plaatsvond.

De politie Oost-Brabant laat in een reactie aan het Brabants Dagblad weten de brief serieus te nemen. Inhoudelijk reageren wil de politie pas na afronding van een eigen onderzoek.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.