onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 17 mei 2019, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Politie hinderde journalisten tijdens stalbezetting Boxtel

ANP Xtra / Koen van Weel

Journalisten die de afgelopen week verslag deden van de stalbezetting in het Brabantse Boxtel, zijn daarbij gehinderd door de politie. Onder meer het Brabants Dagblad heeft daarover een officiële klacht ingediend bij de politie Oost-Brabant. Verslaggevers werden onder andere toegeschreeuwd door dienders, uitgescholden en zelfs geduwd.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. In Boxtel heerste maandag onrust toen zo’n 200 dierenactivisten van over de hele wereld urenlang een varkensstal bezet hielden. Daarbij werden tientallen activisten opgepakt. Ook journalisten moesten het daarbij ontgelden, schrijft het Brabants Dagblad. In één geval zou een agent zonder reden aan apparatuur van een journalist hebben getrokken.

Het politie-optreden tegen de journalisten leidde volgens het Brabants Dagblad bij verschillende media tot verontwaardiging. “Er was geen enkele aanleiding om zo tegen journalisten op te treden”, schrijven zij in een brief. Daarin schrijven media ook dat ze zich ‘beknot’ voelden in hun werk, omdat verslaggevers hun werk alleen mochten doen vanuit een aangewezen ‘persvak’. Vanuit daar hadden ze geen mogelijkheid om te spreken met de boeren op wiens terrein de demonstratie plaatsvond.

De politie Oost-Brabant laat in een reactie aan het Brabants Dagblad weten de brief serieus te nemen. Inhoudelijk reageren wil de politie pas na afronding van een eigen onderzoek.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.