— maandag 3 mei 2021, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Politie arresteert drie verdachten voor moordcomplot tegen Griekse journalist

Kostas Vaxevanis in 2012 - © Orestis Panagiotou / EPA

De Griekse politie heeft drie verdachten gearresteerd voor een vermeend moordcomplot gericht tegen journalist Kostas Vaxevanis, meldt het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). Een van die verdachten is een tv-presentator.

Vaxevanis, onderzoeksjournalist en redacteur van de krant Documento, publiceerde eind april een artikel in de krant waarin stond dat hem was verteld dat er een contract was uitgegeven voor zijn moord. Een figuur uit een onderzoek van Documento zou op zoek zijn naar iemand in de criminele onderwereld om het contract uit te voeren.

Het zou gaan om Menios Fourthiotis, een tv-presentator voor de particuliere omroep New Epsilon TV. Vaxevanis had hem onlangs beschuldigd van het verzinnen van zijn journalistieke geloofsbrieven. Op 27 april is de politie van Athene het huis van Fourthiotis binnengevallen en arresteerde hem en twee anderen.

Het nieuws van een mogelijk moordcomplot volgt een paar weken na de moord op de Griekse misdaadjournalist Giorgos Karaivaz. “Het vermeende moordcomplot tegen de Griekse journalist Kostas Vaxevanis is buitengewoon beangstigend, vooral omdat het volgt op de moord op een verslaggever”, zei Gulnoza Said, CPJ-programmacoördinator Europa en Centraal-Azië in New York. Meer bij CPJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.