— donderdag 24 april 2014, 09:44

Poetin neemt Russisch Facebook over

President Vladimir Poetin heeft de controle overgenomen van VKontakte, ook wel het Russische Facebook genoemd. Dat meldt oprichter Pavel Durov. Hij is ontslagen. Durov zegt tegen TechChrunch Rusland te zijn ontvlucht. Twee Poetin-getrouwen hebben de leiding van het bedrijf overgenomen. Vorige week meldde Durov dat de Russische autoriteiten om de persoonlijke informatie van Oekraïense Maidan-demonstranten hebben gevraagd. Hij liet weten te weigeren. Durov wil later dit jaar met een nieuw, mobiel sociaal netwerk starten. Mogelijk heeft het te maken met de door hem opgerichte Telegram, de messaging app met de nadruk op privacy. Nadat bekend werd dat Facebook de populaire Whatsapp dienst over nam stapten veel mensen uit onvrede over op Telegram. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

VKontakte Telegram Rusland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.