Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 7 mei 2008, 10:20

Cuba weigert uitreisvisum prijswinnares

Een Cubaanse blogster, die in Spanje zou worden gelauwerd met de journalistieke Ortega y Gasset-prijs, krijgt geen toestemming om het eiland te verlaten. Een uitreisvisum is door de Cubaanse autoriteiten geweigerd. De uitreiking, die voor woensdag gepland stond, niet kan doorgaan. De prestigieuze journalistieke prijs is ingesteld door het Spaanse dagblad El País en wordt jaarlijks uitgereikt. Yoani Sanchez (32) vult haar weblog 'Generacion Y' met beschrijvingen van de dagelijkse beslommeringen van Cubanen. El País prees in het juryrapport Sanchez' levendige schrijfstijl en haar gewiekstheid in het omzeilen van beperkingen op vrijheid van meningsuiting in Cuba. Sanchez had zelf geschreven dat het verkrijgen van een uitreisvisum een uitstekende test zou zijn of er werkelijk iets is veranderd onder de nieuwe president Raúl Castro.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.