— vrijdag 22 januari 2016, 09:49 | 0 reacties, praat mee

Poetin gaf ‘heel waarschijnlijk’ opdracht tot vergiftiging Litvinenko

Wikimedia Commons

De Russische president Vladimir Poetin gaf 'heel waarschijnlijk' opdracht om de naar Londen gevluchte ex-spion Alexander Litvinenko te laten vergiftigen. Dat is de conclusie van een onderzoek dat het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken liet uitvoeren naar de moord op de oud-spion. Litvinenko kwam in 2000 naar Londen, nadat hij samen met andere medewerkers van de Russische spionagedienst FSB uit de school klapte over de moord op de Russische tycoon Boris Berezovsky. In Londen ging Litvinenko aan de slag als journalist en schreef hij twee boeken waarin hij felle kritiek uitte op zijn voormalige thuisland en diens premier. In november 2006 overleed Litvinenko aan de gevolgen van vergiftiging met het radioactieve polonium-210. In zijn laatste weken deed Litvinenko onderzoek naar de dood van de Russische onderzoeksjournaliste Anna Politkovskaja. Meer bij Reuters

Bekijk meer van

Poetin Alexander Litvinenko

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.