persveilig seminar

— vrijdag 7 september 2012, 13:34 | 3 reacties, praat mee

Plus-supermarkt weigert Nieuwe Revu

De Nieuwe Revu is in tenminste tien supermarkten niet te krijgen, dat meldt NU.nl. De Plus-supermarkten weigeren het tijdschrift te verkopen, omdat topcrimineel Willem Holleeder daar een column in schrijft. Initiatiefnemer van de actie is Piet Boerman, filiaalhouder van Plus in Dordrecht. Ondanks dat hij het argument begrijpt van de hoofdredacteur van Nieuwe Revu - dat Holleeder zijn straf heeft uitgezeten en recht heeft op een baan-, blijft Boerman bij zijn standpunt. "Het is prima dat Holleeder een column schrijft, maar de insteek van Nieuwe Revu is het verhogen van de omzet. Daar wil ik, indirect of direct, niet aan meewerken." Laatste wijziging: 7 september 2012, 15:35

Hoofdredacteur Noomen begrijpt de ophef niet. “Alle andere tijdschriften die Holleeder in de afgelopen jaren op de cover hebben geplaatst, zijn daar nooit op zo’n manier voor gestraft. Ik vind dit getuigen van een merkwaardige ethische opleving, die in mijn ogen onterecht is.” Ondertussen lijkt de verkoop van het blad met Holleeder op de cover erg goed te gaan. “We merken nu al dat de verkoop in sommige winkels, waarvan we al gegevens hebben, in twee dagen tijd gelijk staat aan een normale weekverkoop.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Jurriaan Nijkerk, 7 september 2012, 14:24

Tja, ik denk dat wanneer je als volwassen hoofdredacteur dergelijke reacties écht niet begrijpt, je tóch een beetje buiten de maatschappij leeft.

Ik zie het al voor mij, een column in het Reformatorisch Dagblad, geschreven door Marc Dutroux…

Jeroen Mirck, 7 september 2012, 14:36

Het is dan ook gespeelde ophef van Noomen. Hij wrijft zich in z’n handjes met al deze gratis reclame. Of zoals Beau ooit riep: “Alles voor de kijkcijfers!”

herman, 8 september 2012, 13:24

Dit is heel duidelijk een wanhoopsoffensief van de Nieuwe Revu! Zouden ze bij de Nieuwe Revu nou echt denken, dat de lezer denkt, dat Willem Holleeder deze colums helemaal zelf schrijft. Mocht Nieuwe Revu dat denken, dan hebben ze een wel zeer merkwaardige doelgroep en/of heel rare lezers!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.