Jodal

— dinsdag 22 maart 2011, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Onenigheid Humo en VPRO-gids over nepinterview

Volgens het Belgische weekblad Humo wist hoofdredacteur van de VPRO-gids Hugo Blom wél af van het nepinterview van schrijver Anton Dautzenberg met Lemmy van Motörhead. Eerder zei Blom niet te weten dat het stuk nep was, maar volgens Sam De Graeve, de hoofdredacteur van Humo, dat het stuk ook over nam, lag het toch een beetje anders. "Wij waren meteen wat wantrouwig over de echtheid", zei hij zaterdag in De Standaard. "We hebben toen contact opgenomen met de VPRO-gids. Daar zeiden ze ons dat hun journalist Lemmy wel degelijk had ontmoet, en dat de journalist had voorgesteld om — bij wijze van grap — te doen alsof de zanger een financieel-economisch expert was." Blom ontkent dat. Volgens hem gingen de contacten met Humo louter over de datum van verschijning van het stuk. Over vragen rond de echtheid zou er geen woord gewisseld zijn. Meer bij De Standaard Laatste wijziging: 23 september 2014, 19:58

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.